Appelsientje Proef!-lokaal

10 december 2019 door Jobert
Creatie

Appelsientje heeft iets nieuws onder de zon: het Appelsientje Proef!-lokaal. Hier bepaal jíj welke nieuwe Appelsientje smaak op de schappen komt te staan. We hebben voor Appelsientje het conceptidee bedacht en het verpakkings- en webdesign gemaakt.

Met passie voor fruit bedenken de smaakmakers van Appelsientje dag in dag uit de lekkerste combinaties in hun fabriek in Ede. Een proces van experimenteren, mengen, selecteren, persen, en vooral heel veel proeven. Maar wat vindt de échte fijnproever – de consument – eigenlijk van alle creaties? Hoog tijd om de consument uit te nodigen om mee te creëren.

Daarom hebben wij het ‘Appelsientje Proeflokaal’ ontwikkeld voor Appelsientje. In het Proeflokaal maak je kennis met nieuwe smaken én mag je meedenken over het assortiment. De smaakmakers van Appelsientje hebben vast een voorzetje gedaan met drie nieuwe smaakcombinaties, die net een tikkeltje specialer zijn dan de reguliere sappenlijn: Framboos, Braam & Munt; Aardbei & Sinaasappel en Peer & Vlierbloesem. Via het online forum kun je op je favoriete smaak stemmen en kun je jouw eigen creatie achterlaten in het Proeflokaal. Deze wordt vervolgens gemaakt en geproefd door de smaakmakers van Appelsientje en wie weet is die binnenkort in jouw Albert Heijn te koop!

Met Appelsientje Proef! willen we stilstaan bij het leuke van fruit en fruitsap. Je hoort zoveel over suikers, vetten, zout en andere levensbedreigende ingrediënten. Terwijl ook vruchtensap gewoon in een gezond voedingspatroon past, als het maar – zoals met alles – met mate wordt genomen. Dan kun je er gewoon van genieten, en is het niet zo dat je van genieten uiteindelijk het meest blij wordt? Laten we genieten van de dingen die we eten en drinken!
Dit positieve gevoel en “lightheartedness” wilden we terug laten komen in het overall packaging- en webdesign. Het online forum heeft een frisse, jonge uitstraling gekregen waarin het fruit centraal staat. Naast je eigen smaak ontwikkelen kun je ook inspiratie opdoen voor wat je nog meer kunt doen met de nieuwe sappenlijn; zo kun je er bijvoorbeeld heerlijke ‘mocktails’ en ijsjes van maken.

De verpakkingen vloeien hier logisch uit voort. Ze zijn fun, de kleuren zijn zacht en vrolijk en het speelse dansende fruit wekt de illusie dat je er zelf nog iets bij kunt gooien, zoals je dat doet in de blender als je een fruitshake maakt. Cheers!

https://proef.online/

 

Jobert

10 december 2019, door Jobert