Kramer

13 februari 2019 door Jobert
Creatie

Kramer Zuurkool is de laatste Nederlandse zuurkoolfabriek die sinds 1890 zuurkool op natuurlijke wijze produceert. In het vernieuwde design moest daarom een brug geslagen worden tussen de heritage van het bedrijf en een uitstraling die past in het huidige tijdsbeeld. 

Sinds 1890 fermenteert Kramer zuurkool op natuurlijk wijze, dus een natuurlijk product zonder conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen. 

Het vernieuwde logo vormt de basis voor de nieuwe range. Met de klassieke uitstraling wordt verwezen naar de heritage van het bedrijf en de kwaliteit van het product.

Door de omvorm van het logo transparant te maken, maakt het merk een directe link met het product. Deze gedurfde oplossing vormt samen met de eigenzinnige variatie kleuren een onderscheidend, herkenbaar en rijk geheel. De combinatie van het klassieke logo, kleur en strakke letters maken het product tot een een eigentijds geheel. Authentiek, maar niet ouderwets.

Voor de Biologische varianten is er gekozen voor een bold statement. zijn overwegend wit om aan te sluiten bij de traditionele biologische uitstraling. Daarbij benadrukt een kleine knipoog (een "Kool-witje" en een "Kool-mees") het natuurlijke aspect. 

Om een plekje te veroveren in de harten van de familie die de fabriek groot heeft gemaakt, is de verpakking in nauwe samenwerking met de vierde generatie Kramer ontwikkeld, die nu samen het bedrijf leiden.

 

 

Jobert

13 februari 2019, door Jobert