Red Dot Gala

01 november 2018 door Tahir
Other

Wat een feest om naar de prijsuitreiking van Red Dot te mogen gaan! Red Dot is echt een begrip voor iedereen die professioneel iets met design doet. Je merkt dus ook aan alles dat de organisatie van het evenement in handen is van een heel ervaren team. Het was zeer degelijk en grondig aangepakt en doordacht, alles klopte op die avond.

Het begon al met een spectaculaire entree voor de uitreiking van ‘The Best Of The Best’ in Konzerthaus Berlin. Je voelde je meteen bijzonder door de gigantische rode loper en het compleet rood verlichte concertgebouw. 

Van over de hele wereld kwamen designers samen om hun bekroning te vieren. Het viel me op dat met name Korea, Taiwan en Oekraïne goed vertegenwoordigd waren bij de prijswinnaars van dit jaar. 

Na de uitreiking werden alle gasten met bussen vervoerd naar Ewerk, een voormalige industriële locatie in de buurt van het Museum für Kommunikation. Daar was een overzicht te zien van al het prijswinnende werk en een hal vol met stalletjes voor drankjes en hapjes en… een dansvloer. Dus je snapt, dat het naarmate het later werd, het ook steeds gezelliger werd.

Voor wie het prijswinnende werk wil gaan zien is het nog heel even wachten tot het International Yearbook Communication Design 2018/2019 van Red Dot in november uitkomt. ‘The Best Of The Best’ is de komende maanden ook te zien op een tentoonstelling in het Museum für Kommunikation in Berlijn.

 

 

Tahir

01 november 2018, door Tahir