Amref

Een gezond & sterk Afrika

Amref Flying Doctors is de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie. Amref gelooft dat een gezond Afrika start bij gezonde vrouwen en kinderen, dat zij het fundament zijn voor de toekomst. Door op hen te focussen wil de NGO de gezondheid en gezondheidssystemen op het Afrikaanse continent duurzaam en van binnenuit veranderen.

 

Dit doen ze door nauw samen te werken met de overheid en de lokale bevolking. De projecten van Amref richten zich op het opleiden van lokale mensen en de bestrijding van ziektes door voorlichting en onderzoek. We hielpen Amref met het doorvertalen van de positionering naar een nieuwe visuele stijl.

Amref Flying Doctors is geen one issue NGO. Amref zet zich in voor een grote diversiteit aan projecten en thema’s. Van projecten tegen meisjesbesnijdenis tot het opleiden van zorgverleners en het aanleggen van goede sanitaire voorzieningen. De uitdaging was om deze variëteit van thema’s, landen en projecten aan elkaar te verbinden, maar ook eigenheid mee te geven. Samen met Amref verdeelden we de projecten in vier thema’s, die de basis zijn geweest in de ontwikkeling van de visuele identiteit. Het geeft de visuele stijl diversiteit en kleur. De bekende kleurige Afrikaanse stoffen met hun bijzondere patronen, die kenmerkend zijn voor het gebied waar Amref actief

is, dienden als inspiratiebron voor de visuele identiteit. De patronen hebben een betekenis die verder gaat dan esthetiek en fashion. Ze vertellen verhalen, informeren en inspireren. De patronen geven ons de ruimte om het verhaal van Amref te vertellen. De thema’s van Amref krijgen hiermee naast specifieke copy en fotografie ook een eigen Illustratieve stijl mee. De patronen zijn familie van elkaar, maar hebben toch ieder hun eigen karakter. Elk patroon heeft een eigen kleurenpalet, waardoor we niet alleen in vorm, maar ook in kleur onderscheid kunnen maken tussen de thema’s.

Jobert

Zou je willen weten wat wij voor jouw merk kunnen betekenen? Neem contact met Jobert

jvdbovenkamp@millford.nl.